Caută

Adevărul este că...?

Actualizată în: 15 dec. 2021

Adevărul este că adevărul este. Doar este. Nu , nu fiindcă, nu datorită, nu împotriva. Și nu este așa... absolut, conceptual și contextual. Este Adevăr și apoi mai este Adevărul Tău.


Hai să ne jucăm puțin. O joacă despre adevăr și minciună, și o joacă despre ce e adevărat pentru tine și ce nu.


Orice concept - iubire, libertate, pace, „perfect identic cu” - presupune o definire. O definire presupune început și un sfârșit, limite și limitări, liniaritate și concentricități. Iubirea se termină cu ura, libertatea cu sclavia, pacea cu războiul, iar în matematică și fizica newtoniană știm prea bine cât de precis definite sunt toate. Ce e Adevăr cu adevărat include tot, ca Viața însăși, ca Natura, și nu judecă nimic. Adevăr e A Trăi, iar a trăi dincolo de conceptul de viață este expansiune exuberantă cu ușurință și în bucurie a trăirii de viață.


Deci... așa se și resimte ce e Adevăr și ce e adevărat pentru tine: ușurință, lejeritate, spațiu deschidere și expansiune, viu.


Minciuna nu se opune la Adevăr. Se agață de el. Și ceea ce era expansiune și curgere a vieții intru viață, devine dens, greu, strâns și constrâns.


Dă-ți voie să știi adevărul tău și să devii Adevăr.


Cere Adevăr.


Nu, serios, chiar cere: înainte de a pune o întrebare oricui, chiar și ție, rostește în gândul tău sau cu voce tare „Adevăr?” și apoi întreabă.


Adevăr? Ești tu cu adevărat un Dar acestui Pământ când folosești și ești Întrebare?


Hai la joacă!

9 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

„Cu câțiva ani în urmă, eram într-un autobuz care traversează orașul New York, în timpul orei de trafic maxim. Mașinile de-abia se mișcau. Autobuzul era plin de oameni înfrigurați, obosiți, profund ir

Am fost învățați (și ce școală bună avem) că „să știi” înseamnă că ai „răspunsul corect” din punctul de vedere al celui care îți cere răspunsul, în forma și structura în care ți-a fost predat. Eventua

Clauza din cartea Catch-22 era ingenios de simplă - prin regulamentul armatei, în timp de război, orice pilot putea să ceară să fie lăsat la sol pe motive de nebunie, dar însăși preocuparea pentru pro