Caută

Unde fenomenologia întâlnește pragmatismul...

Access Bars®, ca prim pas și esență a tot ce este astăzi Access Consciousness® - a putut să apară în momentul în care Gary Douglas, fondatorul Access Consciousness®, a început să caute ceea ce ar fi făcut ca viața lui să se miște în direcția bucuriei de viață. Cum ar veni, observând că nu e bucurie în viața lui (oricâte alte chestii avea) și-a spus asta nu mai merge așa (apoi a sărit peste pasul dar, de ce?!) și a început să se întrebe oare ce ar merge? ce îmi doresc eu să fie viața mea? în viața mea? ca viață a mea?


Pentru mine, asta este pragmatismul Access. A lua ceea ce este util și practic din viață - adică ceea ce funcționează pentru tine - și a aplica asta pentru a avea alegeri mai multe, mai mărețe.


Însă cum afli ce este relevant pentru tine, ce este util și creează practic viața ta? Aici e utilă fenomenologia care este Access. Și asta îți oferă clasele și cărțile Access - descrierea fenomenelor observate și aplicate până acum.


Unul dintre primele fenomene pe care ți l-aș prezenta eu mai întâi este că atunci când ești expus la ceva ce este adevăr pentru tine, asta se va resimți ca ușurare, deschidere, destindere, iar minciuna întotdeauna se va resimți ca îngreunare, densitate, constrângere, contracție. Numim asta acesta „Instrumentul ușor/greu”, fiindcă de îndată ce ai prins funcționează, îl poți folosi, așa cum poți folosi un ciocan, sau o vioară. Poate nu va ieși armonios din prima, dar practicând vei înceta să îți rănești degetele și vei începe să creezi artă. În cazul acesta - arta de a-ți crea propria viață.


Acum, observă acest fenomen în viața ta. Observă când cuvintele pe care le rostesc alții, sau chiar când cele pe care tu le rostești te îngreunează, aduc confuzie și densitate în ceea ce tu ești. Poate să apară ca o oboseală intelectuală, ca o agitație emotivă, ca o îngreunare fizică, sau apatie… Întreabă-te atunci percep o minciună aici? și dacă la întrebarea aceasta răspunsul apare ca ușurare, relaxare, destindere, atunci primește acest adevăr și nu mai lăsa minciuna să te sleiască.


Access Consciousness® are ca scop asumat să împuternicească oamenii să știe că știu. Că nu au nevoie de o autoritate externă să le spună care este adevărul, ce au de făcut și cum, unde sau de ce să acționeze.


Și prima dintre acțiunile pe care Access Consciousness le încurajează este să pui o întrebare. Aici se întâlnește fenomenologia cu pragmatismul. Observă fenomenul și acționează practic. Pune întrebări pentru a primi conștientizările care ți-ar permite o alegere diferită, o acțiune în loc de reacțiune.


Observi că tu nu te mai simți ca tu însuți? Întreabă ce este asta?

Observi că parcă nu simți nimic - nici supărare, dar nici acea veselie care te face să o strigi în gura mare sau să o arăți tuturor? Întreabă ce e asta?

Observi că gândurile se leagă și fac cerc în jurul tău, de nu mai poți ieși din el? Întreabă ce e asta?

Observi când ceva diferit apare în viața ta? Întreabă ce e asta?


Cel mai adesea, întrebarea în sine va schimba energia momentului - dacă e blocată sau stagnează, o va pune în mișcare, iar dacă e un moment de actualizare (adică ceva se materializează), o va exponențializa.


Și cu orice întrebare deschisă, dă-ți voie să percepi energia care vine ca răspuns, dă-ți voie să ai o conștientizare. Conștientizarea e diferită de răspunsul intelectual, cognitiv, mental. Uneori, conștientizarea se completează cu o înțelegere, parțială, cognitivă. Însă conștientizarea este rapidă, scurtă, este completă în nanosecunda în care o ai. Cu cât vei căuta mai puțin să înțelegi, care este o treabă a minții, cu atât mai mult vei putea lăsa energia cu care vine conștientizarea să schimbe și să muteze situația ta, viața ta, pe tine.


Cum îmi doresc eu să fie viața mea? Ca o reluare, puțin îmbunătățită, a vieților trecute (ale familiei, poveștile, istoria cunoscută sau puțin cunoscută)? Sau ca o mutație continuă înspre o realitate care nu a mai fost vreodată pe această planetă?


Prinde energia a ceea ce îți dorești să fie viața ta, observă când ceea ce apare are aceeași semnătură energetică, alege în acea direcție și… mă întreb - ce viitor vom crea așa?

19 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

„Cu câțiva ani în urmă, eram într-un autobuz care traversează orașul New York, în timpul orei de trafic maxim. Mașinile de-abia se mișcau. Autobuzul era plin de oameni înfrigurați, obosiți, profund ir

Am fost învățați (și ce școală bună avem) că „să știi” înseamnă că ai „răspunsul corect” din punctul de vedere al celui care îți cere răspunsul, în forma și structura în care ți-a fost predat. Eventua

Clauza din cartea Catch-22 era ingenios de simplă - prin regulamentul armatei, în timp de război, orice pilot putea să ceară să fie lăsat la sol pe motive de nebunie, dar însăși preocuparea pentru pro